Српска лига: Српски медији да подрже „Sputnik“ и „Russia Today“

Српска лига: Српски медији да подрже „Sputnik“ и „Russia Today“

Српска лига (СЛ) позива медије, новинарска удружења, али и јавне и политичке личности и институције у Србији да реагују на срамну резолуцију Европског парламента о повлачењу знака једнакости између „антиевропске кампање у руским и исламистичким медијима“, и да јасно поруче српској јавности да се руски медији, Раша тудеј и Спутњик, не могу изједначавати са терористичком пропагандом ИСИС-а“, каже Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

Ђурђев истиче да је недопустиво да се у тексту резолуције наводи да руски медији воде непријатељску пропаганду против ЕУ и њених чланица, да настоје да искриве истину, поделе ЕУ и њене северноамеричке партнере, паралишу процес одлучивања и дискредитују институције ЕУ, изазивајући страх и неизвесност међу грађанима.

Дужност медија и новинара у Србији је да подрже своје руске колеге и да, у складу са свим професионалним новинарским стандардима престану да ћуте, као у случају отворене крађе изборне воље грађана и хистеричне антируске кампање од стране режима Мила Ђукановића која се одвија пред намерно затвореним очима јавности у Србији – закључује лидер Српске лиге (СЛ).

Категорија
Извор

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.