Влада Србије да што пре направи ефикасну стратегију у борби против пандемије

Влада Србије да што пре направи ефикасну стратегију у борби против пандемије

Београд, 7.7.2020 – Српска лига (СЛ) подржава мере увођење ванредне ситуације у свим градовима и општинама у Србији, у којима је дошло до наглог повећања броја заражених, али исто тако захтева од Владе Србије и здравственог кризног штаба да што пре направи озбиљну и делотворну стратегију борбе и заустављања пандемије која ће се стриктно примењивати и поштовати у целој нашој земљи, а не само у тренутним жариштима – изјавио је Александар Ђурђев, председник СЛ.

 

Једини начин да се заустави ширење заразе јесте координисан рад свих кризних штабова на локалном нивоу и централизован извор информација који ће тачно и прецизно саопштавати грађанима како треба да се понашају и на који начин ће се зауставити ширење заразе – каже Ђурђев, додајући да је неопходно пооштрити мере, почев од скраћења радног времена трговинских и угоститељских објеката, појачане контроле граничних прелаза, потпуног укидања окупљања у затвореном простору и још већег ограничења броја људи на отвореном и могућност поновног увођења полицијског часа.

 

 

Такође, важно је да се пооштре казне за непоштовање основних правила понашања, али и повећати контролу свих оних који су у кућној изолацији, како не би дошло до неконтролисаног ширења болести – закључује Ђурђев.

 

 

srpskaliga.rs

 

Категорија

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.