Зауставити медијску хајку против српског народа у Црној Гори

Зауставити медијску хајку против српског народа у Црној Гори

Београд, 1.11.2016 – Српска лига (СЛ) изражава забринутост због понижавајућег положаја српског народа у Црној Гори (ЦГ) и подржава став Срба из ЦГ да се против њих води антисрпска медијска кампања, не само од стране режима у Подгорици, него и од стране дела српских медија и других центара моћи у Србији – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ), поводом отвореног писма које је група политичких и културних представника Срба из ЦГ упутила премијеру Србије Александру Вучићу.

Ђурђев истиче да је недопустиво је да се српски народ у ЦГ сатанизује и прогони, али и да се Србија и њени грађани оптужују за тероризам и напад на систем Црне Горе у тренутку одржавања парламентарних и локалних избора, а да нико од званичних државних органа у нашој земљи на то не реагује.
– Уместо да Србија искористи сва могућа дипломатска средства и стане у заштиту сопственог народа, део актуелне власти у Београду, на жалост, отворено пружа подршку црногорском антисрпском режиму, како би Мило Ђукановић прикрио изборну крађу и легитимисао још једну недемократску победу – закључује Александар Ђурђев.
Ако Срби у ЦГ нису конститутиван народ, што би било логично, јер чине трећину становништва, а српских језиком у ЦГ говори више од половине грађана – СЛ се залаже за признавање права Срба у Црној Гори, у складу са важећим европским стандардима и инсистира на реципроцитету заштите мањинских права, имајући у виду статус и положај Црногораца у Србији.

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.