Видео

Црна Гора протерала Српског амбасадора Владимира Божовића!

Оптужнице пред Хашким судом за злочине над Србима
Смрт Митрополита Амфилохија - велики губитак како за српски тако и за цео хришћански свет!

Српском стрпљењу је дошао крај, време је да Албанци почну да испуњавају оно што су потписали пре седам година у Бриселу!

Крајње је време да Србија крене у одлучне потезе и да повуче одлучне кораке, када су у питању српски интереси на Косову и Метохији, односно формирање Заједнице српских општина, рекао је за НОВО ЈУТРО телевизије Пинк, председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Коментаришући то што још увек на Косову и Метохији није основана ЗСО, као и реакцију Срба који прете напуштањем владе због тога, Ђурђев је истакао да је српско стрпљење дошло до краја, јер је, како каже, много времена прошло а албанска страна није испунила ни једну тачку споразума који је потписан.

- Треба да се постави питање да ли и ми треба више било шта да испуњавамо, јер је стрпљење предуго трајало. Показали су да нису кооперативни, да не поштују одлуке руководства Србије, али ни себе, јер су они ставили и свој потпис. Код њих је опште лудило у институцијама, чак су и у Вашингтону показали извесну незрелост – рекао је Ђурђев.

Како каже, крајње је време да Србија крене у одлучне потезе и да повуче одлучне кораке, да, додаје, престане да их толерише, као и да заступа српске интересе.

Када су у питању наступајући избори у Америци и њихов евентуални утицај на развој догађаја на КиМ, Ђурђев додаје да верује да ће уколико Трамп победи Србија имати веће шансе да се избори за своје интересе, него ако то буде другачије.

- Добро је што смо након дуго времена поново добили значајно место у Вашингтону. ВИдели смо какав однос има Трамп према нашем председнику, али и о тим предсетавницима такозваног Косова - рекао је Ђурђев.

 

Извор: Пинк

Трамп - Меркелова - Разлика у приступу решењу кризе на КиМ
Црна Гора - састављање нове Владе
Пад српског авиона Миг-21 велика трагедија за српски народ!

Србија и односи са великим силама - Русија - САД - Кина

Вашингтонски споразум - наша обавеза је одговорна политика

Црна Гора - Постизборна дешавања

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.