Ђурђев: Има ли овде Срба осим Гојка Раичевића?

Ђурђев: Има ли овде Срба осим Гојка Раичевића?

Случај Гојка Раичевића који ових дана лежи у болници борећи се за свој живот показује да као Срби још увек нисмо научили лекције из приповетке Лазе Лазаревића ,,Све ће то народ позлатити“ – овако председник Српске лиге Александар Ђурђев описује ситуацију у којој се тренутно налази српски новинар, патриота и активиста из Црне Горе, уредник најутицајнијег портала ИН4С и један од оснивача Српске куће у Подгорици. Сви ми данас тражимо у Црној Гори Србе налик на своје јуначке претке који су страдавали за српство, а не чувамо и не бранимо оне који у немогућим условима живе такав живот, не пристајући на уцене и не плашећи се чак ни претњи убиством.

Такав је Гојко Раичевић, дефиниција и институција Србина данас, а какви смо сви ми који такве људе не афирмишемо и не дајемо им заслужено место у држави и друштву, питање је које свако од нас треба себи да постави – наглашава Ђурђев. Више пута сам боравио у Црној Гори и имао прилику да видим колику популарност ужива Гојко, зато што је остао непоколебљиви Србин из Црмнице, зато што је примао пендреке и сузавце када други нису ни излазили на протесте, зато што се никада није продао ни Милу Ђукановићу ни било коме.

Зато што се није одрекао ни једног пријатеља и није се одрекао ни једног непријатеља. Зато је, нажалост, његова судбина ових дана налик на судбине хиљада преживелих Солунаца на које је држава после 1918. заборавила, па је баш зато и завршила како је завршила – закључује Ђурђев наводећи да не познаје човека у Црној Гори који има боље референце за улазак у политику и вршење неке од јавних функција у име српског народ од Раичевића. То види читаво српство, то виде Срби у Црној Гори, то види и Србија и српско руководство које је свесно значаја српског света и адекватно ће одговорити сваком изазову - закључује Ђурђев.

 

Моја Бијељина

Категорија

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.