НАЈВЕЋЕ КРАЉЕВСКО ОДЛИКОВАЊЕ ЗА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА

НАЈВЕЋЕ КРАЉЕВСКО ОДЛИКОВАЊЕ ЗА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА

Поводом свечаности устоличења Митрополута Јоаникија у Црној Гори боравио ке ЊКВ принц Давит Багратион Мухрани од Грузије са својом супругом принцезом Ирином.

На овом важном путовању његову делегацију су чинили дугогодишњи блиски српски сарадници и пријатељи Александар Ђурђев, посланик и председник Српске лиге, Горан Миленковић, помоћник министра за бригу о селу у Влади Р. Србије, ђакон Ненад Јовановић, директор Центра за истраживање проба славног монархизма.  Његово Височанство је овом приликом  имао прилику да буде примљен код највиших државних власти Црне Горе и у Влади и у Скупштини Црне Горе. Као и да присуствује историјским дочеку Патријарха српског Порфироја у Саборним храму у Подгороци.

Након обављеног богослужења ЊКВ Давит је одликовао Митрополита Јоаникија највишим одликовањем своје Краљевске Куће Орденом Орла Грузије и бешавне доламе Господа нашег Исуса Христа у присуству Патријарха Порфирија и свих архијереја српске, руске, јерусалимске и осталих цркава.

Овом приликом ЊКВ Давит указао је на вишевековне и неизбрисиве братске везе двају народа и цркава. Ове историјске везе осведочене су чињеницом да Грузија и данас спада у ред оних земаља које поштују територијални интегритет и суверенитет Србије, не признајући независну и лажну државу Косово.

Њихова височанства присуствовала су свим свечаностима која су пратила овај историјски догађај.

 

 

 

Политика

Ми смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.